یکی از مهمترین معیارهای بینالمللی برای ارزیابی تشکلهای اقتصادی میزان جلب مشارکت فعالان صنعت مربوطه است. طیف گسترده و متنوع شرکتهای عضو سندیکا که زیرساختهای اساسی صنعت برق را تشکیل دادهاند کلیدیترین سرمایه و نقطه اتکای سندیکا به شمار میروند
سپهر برزیمهر/ دبیر سندیکای صنعت برق ایران/ آینده نگر
تشکلها در صورتی که نمایندگانی موثر و پیگیر برای بخش خصوصی باشند و بتوانند ضمن مدیریت تعارض منافع معمول میان اعضا، انتظارات منطقی و اصولی آنها را در قالب یک برنامهریزی استراتژیک و بر پایه پژوهش و دیدگاه کارشناسی دنبال کنند، بدون شک فعالان اقتصادی میتوانند امیدهای بیشتری به بهبود شرایط کسب و کار خود داشته باشند.
تشکلهای اقتصادی در خط مقدم تلاش و مجاهده، میکوشند از طریق ارتباط و تعامل با نهادهای تصمیمساز و سیاستگذار حداقل گرهی از مشکلات اعضای خود باز کنند. نکته اینجاست که انجمنهای کسب و کار در ایران در حال عبور از عصر گلایهورزیهای مداوم به دورهای هستند که میتوانند با ارائه نظرات کارشناسی، راهبردهایی برای توسعه و راهحلهایی برای برونرفت از بحرانها ارائه دهند.
به همین دلیل با وجود همه مقاومتهای جدی که در برابر تاثیرگذاری تشکلهای اقتصادی وجود دارد، رسیدن به این بلوغ در ابعادی گسترده میتواند بازی را به نفع بخش خصوصی تغییر دهد. در این میان سندیکای صنعت برق ایران جزو اولین تشکلهایی بود که پوسته سنتی خود را شکست و به جای مواجهههای شکایتآمیز با ذینفعان بالادستی، تلاش کرد به یک بستر مناسب برای معرفی ظرفیتهای شرکتهای عضو و البته ارائه راهبردهای توسعهمحور تبدیل شود.
تدوین دو سند استراتژیک شامل سند راهبردی توسعه کسب و کارهای صنعت برق و سند راهبردی و نقشه راه توسعه صادرات صنعت برق و انرژی که هردو توسط سندیکای صنعت برق به عنوان نماینده بخش خصوصی این صنعت تهیه شده و در دستور کار دستگاههایسیاستگذاری و اجراییکشور قرار گرفتهاند، نشاندهنده تغییر رویکرد حاکمیت نسبت به اقدامات تشکلهایی است که با نگاهی متجددانه تلاش میکنند مشارکت را جایگزین تقابل و در کنار دولت به بهبود فضای کسب و کار کمک کنند.
سندیکای صنعت برق ایران که مفتخر به مشارکت و عضویت قریب به 560 شرکت فعال در حوزه ساخت تجهیزات، پیمانکاری، مهندسی مشاور و مهندسی بازرگانی این صنعت است، یک پیکره واحد از فعالان صنعتی پیشرو است که علیرغم مشکلات متعدد کنونیاش همچنان یکی از پرچمداران توسعه محسوب میشود.
فراموش نکنیم که یکی از مهمترین معیارهای بینالمللی برای ارزیابی تشکلهای اقتصادی میزان جلب مشارکت فعالان صنعت مربوطه است. طیف گسترده و متنوع شرکتهای عضو سندیکا که زیرساختهای اساسی صنعت برق را تشکیل دادهاند کلیدیترین سرمایه و نقطه اتکای سندیکا به شمار میروند. مشارکت ارزشمند اعضا و پایبندیشان به استمرار عضویت در سندیکا ضمن اینکه بر پایداری این تشکل ملی افزوده، تصویر روشنی از سطح رضایتمندی اعضا از عملکرد سندیکا نیز ارائه میدهد.
به علاوه سندیکا همواره تلاش کرده برای پیگیری موثر ماموریتهای خود، ساختار اجراییاش را در چارچوب استانداردهای بینالمللی، بهینهسازی و نسبتی مناسب از وابستگی به درآمدهای حاصل از حق عضویت و درآمدهای حاصل از خدمات فراهم کند. ایجاد منابع مالی متنوع با ارائه خدمات آموزشی،خدمات توسعه کسب و کار، نمایشگاه و رویدادها، نشریه ستبران و روابط عمومی، ارزیابی و تشخیص صلاحیت، حل اختلاف و داوری، مشاورههای حقوقی، قراردادی، مالیاتی و بیمهایکه جزو خدمات سفارشی سندیکا به شمار میروند، تامین مالی پایدار را برای سندیکا امکانپذیر کردهاند. این رویکرد نه تنها به اعتمادسازی بین بخش خصوصی و نهادهای حاکمیتی و دولتی منجر شده، بلکه توانسته سندیکا را به عنوان یک تشکل فراگیر با اهداف جامع و ملی معرفی و جایگاهش را در حوزههای تصمیمسازی و سیاستگذاری کشور تثیبت کند.